2006 aloitin jokusen kirjeenvaihdon. Tyttökissa oli lupaavanoloinen kirjekaveri, mutta kirjoittelumme ei sitten kuitenkaan muodostunut pitkäkestoiseksi.

Tyttökissa oli nuori nainen, jonka kanssa kirjoittelin sähköpostia. Kirjeemme käsittelivät melko paljon parisuhdeasioita, toki kaikkea muutakin elämään ja ajatuksiimme liittyvää. Vaikka hän pysytteli melko anonyymina, tiesin iän, etunimen ja muistaakseni kotikaupungin (iso kaupunki), joskus ihmettelin hänen avoimuuttaan. Hän kertoi hyvinkin intiimejä asioita suhteestaan. Jos hänen miesystävälleen olisi selvinnyt osakin siitä, mitä tyttöystävä vieraalle ihmiselle kertoi, olisi siitä varmasti poikinut varsinainen kriisi. Minä sitten koitin jotenkin kommentoida juttuja ja kertoa jotain itsestäni, vaikken samanveroisia juttuja kertonutkaan. Yhdestä Tyttökissan jutusta (miesystävästä) minulla alkoi niin lujaa soida varoituskellot päässä, että oli pakko kommentoida neuvoa-antavalla tavalla, mitä olen yrittänyt vältellä.

Kirjoittelumme loppui tavallaan kesken, ainakin siinä mielessä, etten saanut tietää, mitä Tyttökissalle lopulta kävi. Toisaalta kirjoittelumme ei ehkä ollut pitemmän päälle äärettömän antoisaa. Jonkin aikaa etenkin hän sai siitä varmasti paljon irti, ja minäkin muistan pitäneeni hänestä ihmisenä. Hän oli joka tapauksessa ihan hyvä tyyppi ja ajattelin häntä lämmöllä.